
فجر جم از راه اندازی تا ثبت رکوردهای افزایش تولید
پالایشگاه فجر جم در ۲۸۵ کیلومتری جنوب استان بوشهر، از سال ۶۴ به عنوان پالایشگاه ولی عصر(عج) کنگان شروع شده و در سال ۶۸ فاز اول آن که شامل واحدهای ۴۴۰۰ – ۴۱۰۰ میشود راهاندازی و در مدار تولید قرار گرفته است.
سال ۷۳ فاز دوم آن که شامل واحدهای ۴۸۰۰ – ۴۵۰۰ میشود راهاندازی و در مدار تولید قرار گرفتهاند. درکل منابع ورودی این پالایشگاه شامل نار و کنگان و پارس جنوبی میشود که در ابتدا با ظرفیت طراحی ۷۹ میلیون متر مکعب به طور روزانه بوده ولی با کمک متخصصین و مهندسین، افزایش ظرفیت داده شد و به ۱۱۷ میلیون مترمکعب افزایش یافت و در سال ۸۹ با تامین خوراک از پارس جنوبی تا ۱۲۵ میلیون مترمکعب رکورد پالایشگاه در تصفیه گاز زده شد.
فجرجم، در تحقق سیاست مسوولیتهای اجتماعی پیشتاز است
برنامهریزی برای تولید حداکثری گاز در فصل سرد سال
شرکت پالایش گاز فجر جم بهعنوان یکی از مهمترین پالایشگاههای گاز کشور افزون بر فرآورش گاز، در تولید و استحصال میعانات گازی و LPG نیز فعال است و با اجرای پروژههای مهم در نظر دارد سهمی در تولید محصولات جانبی نیز داشته باشد.افزون بر تولید، تحقق سیاستهای مسوولیت اجتماعی نیز در این پالایشگاه در نظر گرفته شده و در سالهای گذشته با مشارکت ستاد و کارکنان، نام صنعت گاز را در منطقه ماندگار ساختهاند.
با مدیرعامل و برخی از مدیران شرکت پالایش گاز فجر جم همراه شدهایم تا بخشی از دستاوردهای این پالایشگاه و کارکنان سختکوشش در بخشهای مختلف را به رشته تحریر درآوریم که در ادامه میآید.
عبدالصمد نجفی، مدیر عامل پالایشگاه فجر جم، تیرماه سال ۶۹ از دانشگاه شیراز، در رشته مهندسی شیمی- صنایع پالایش نفت و گاز فارغالتحصیل شد. وی از اردیبهشت سال ۷۰ در شرکت پالایش گاز فجر جم کار خود را در بخشهای مختلف آغاز کرد و از اواخر سال ۹۷ به عنوان مدیرعامل تا امروز در شرکت انجام وظیفه میکند.
تامین پایدار خوراک پالایشگاه
مدیرعامل شرکت پالایش گاز فجرجم در خصوص اقدامات لازم برای تامین پایدار خوراک پالایشگاه میگوید: به منظور نگهداشتن پالایشگاه در سقف میزان تولید طراحی و تامین خوراک پایدار و همچنین یکپارچهسازی تصمیمات در این راستا، از سال ۹۸ تاکنون جلساتی با حضور مدیران ارشد و مسوولین زیرمجموعههای شرکت ملی نفت (شرکت نفت مناطق مرکزی) و گاز به صورت دورهای برگزار شده است که ماحصل تلاشها و پیگیریهای این کارگروه و به خصوص از طرف مدیران این پالایشگاه شامل؛ پیگیری و رفع محدویت جهت بازآرایی کمپرسورهای تقویت فشار نار، پیگیری و رفع محدودیت جهت نصب کمپرسورهای کنگان (مطالعات طراحی پایه و تفصیلی) طی قراردادی از سوی مدیریت نفت مناطق مرکزی به شرکت ناردیس واگذار و اجرا توسط شرکت OTC انجام و در سال ۱۴۰۲به بهرهبرداری خواهد رسید، پیگیری طرح امکانسنجی نصب کمپرسورهای تقویت فشار در خروجی پالایشگاه (پیشنهاد نهایی مشاور دریافت شد و موضوع جهت بررسی بیشتر به مدیریت برنامهریزی شرکت ملی گاز ارسال شده است)، پیگیری اجرای طرح تفکیک فازی پالایشگاه (از ابتدای زمستان ۹۹ اجرا شده است.) و پیگیری جهت تامین خوراک از منابع داخلی نظیر دی، هالگان، سفیدزاخور و سفید باغون و … (تخصیص خوراک این حوزهها تا میزان ۵۰ میلیون مترمکعب به پالایشگاه به تصویب رسیده است) میشود.
اقدامات پژوهشی با همکاری پژوهشگاه صنعت نفت
وی با اشاره به برنامههای افزایش ۲ برابری دریافت خوراک از منابع پارس جنوبی میافزاید: در سالهای گذشته به دلیل افت فشار مخازن میدانهای نار و کنگان، خوراک ورودی پالایشگاه با کاهش مواجه شده بود. به همین جهت راهکارهای متنوعی ارایه شد که یکی از این راهها، جبران از طریق دریافت حداکثری گاز از حوزه پارس جنوبی بوده به نحوی که با شرایط طراحی پالایشگاه سازگار باشد. در این راستا توسط شرکت مشاور نارگان کار انجام مطالعات امکانسنجی دریافت ۵۰ میلیون مترمکعب از پارس جنوبی انجام شد و به طور همزمان با تشکیل کارگروه متشکل از کارشناسان فنی پالایشگاه و ستاد شرکت ملی گاز ایران، دریافت بیشتر گاز ترش عسلویه (بین ۳۰-۲۵ میلیون متر مکعب در روز) ابتدا در طرح کوتاه مدت یعنی اجرای اصلاحات لازم و دریافت گاز ترش و مخلوط با خوراک نار و کنگان تا سقف ۲۵۰۰ ppm H2S انجام و اجرا شد. در ادامه، با بررسیهای لازم در کارگروه ذکر شده جهت دریافت ۵۰ میلیون مترمکعب در روز گاز عسلویه و از طرفی پیرو جلسات هماهنگی جهت سوخت زمستانی سال ۹۸ در ستاد شرکت ملی گاز ایران و اعلام آمادگی پالایشگاه مبنی بر تست عملیاتی دریافت ۵۰ میلیون مترمکعب گاز از پارس جنوبی، این تست عملیاتی(Test Run) در زمستان سال ۹۷ انجام گرفت. با انجام موفقیتآمیز تستران و بررسی افزایش میزان دریافت از عسلویه تا سقف ۵۰ میلیون مترمکعب، امکان تصفیه گاز تا سقف یاد شده از زمستان سال ۹۷ تاکنون فراهم شده است.
نگاهی به تولید محصولات در ۵ ماه امسال
محصولات واحد سال ۱۴۰۰
گاز تصفیه شده میلیارد متر مکعب ۸٫۶
میعانات گازی میلیون بشکه ۱٫۰
lpg هزار تن ۶٫۶
تعمیرات اساسی پالایشگاه در یک نگاه
نجفی، با اشاره به تعمیرات اساسی سال۱۴۰۰ پالایشگاه و فعالیتهای برنامهریزی شده اظهار میکند: باتوجه به شرایط کرونایی و نظر به ضرورت انجام کار تعمیرات اساسی به منظور حفظ پایداری تولید گاز در فصل سرما، نیروهای پرتلاش و زحمتکش تعمیرات اساسی با رعایت پروتکلهای بهداشتی در سه شیفت صبح، عصر و گاهی شب، کار تعمیرات اساسی
۵ واحد را از فروردین سال جاری شروع کردند. طبق برنامه قرار بود ۴ واحد شیرینسازی تعمیرات اساسی شود ولی به دلیل نیاز عملیاتی واحد ۴۳۰۰ نیز به حجم کار اضافه شد و تعداد به ۵ واحد رسید. درحال حاضر ۳ واحد شیرینسازی به طور کامل انجام شده و در سرویس قرار گرفته است و چهارمین واحد در آستانه اتمام است. اما برجهای جذب و احیا مواد واحد ۴۵۰۰ نیاز به تعمیرات بیشتری دارد که در دست اقدام است. آخرین واحدی که قرار است تحت تعمیرات اساسی قرار گیرد واحد ۴۷۰۰ است که مقدمات کارهای تعمیرات در آن واحد نیز در حال انجام است. قابل ذکر است همزمان، واحدهای شیرینسازی بر روی دیگهای بخار C- D و M نیز کار تعمیراتی انجام شده و تانک ۸۱۰۱ A نیز در دست تعمیرات اساسی است. همچنین در ارتباط با کارهای نوسازی از ابتدای سال و کارهای مربوط به توقف کامل پالایشگاه در مجموع مقدار ۴۳۰ متر لوله در سازههای مختلف
تعویض شده است.
پالایشگاه فجر جم از دریچه مسوولیتهای اجتماعی
مدیرعامل شرکت پالایش گاز فجرجم با اشاره به اقدامات انجام شده توسط این پالایشگاه در رابطه با مسوولیتهای اجتماعی میگوید: آمادهسازی ورزشگاه تختی برای میزبانی لیگ برتر (خرید و نصب صندلی و گیتهای الکترونیکی با کلیه زیرساختهای لازم، فنسکشی و …) و سایر حمایتهای اثرگذار از تیم پارس جنوبی جم، احداث جاده جم- پالایشگاه- ریز ( فاز دوم)، مشارکت در احداث سد باغان جهت تامین پایدار آب در منطقه، ساخت مرکز دیالیز شهرک توحید جهت کاستن از آلام بیماران کلیوی، افتتاح فرستنده دیجیتال تلویزیون، ساخت مخزن بتنی جمالآباد، بازسازی قنات خبیتو، تامین سیستم سرمایش مصلی نماز جمعه جم، بهسازی مدارس جهت حرکت در مسیر تحقق عدالت آموزشی، همکاری برگزاری نمایشگاه مبلمان جهت رونق کسب و کارهای شهرستان، توسعه اسکله بندر سیراف جهت توسعه کسب و کارهای مردمی و ایجاد اشتغال پایدار در منطقه، توانمندسازی تعداد زیادی از پیمانکاران بومی و همکاری در اضافه کردن آنها به سامانه EP جهت امکان ورود به پیمانهای وزارت نفت و ایجاد اتاق استراحت جهت رانندگان حمل بار LPG از جمله مسوولیتهای اجتماعی در حوزه اقتصادی است.
عبدالصمد نجفی، ادامه میدهد: همکاری در برگزاری مراسمهای روز جم، اختصاص سالن به شهرستان جهت برگزاری ویژه برنامهها، جشنها، سمینارها و نمایشگاهها ( از سال ۹۷ تاکنون جمعا ۵۸ مرتبه)، حمایت از فعالیتهای انجمن خوشنویسان و برگزاری نمایشگاه کشوری دستخط ۹، توزیع ۴ هزار کیلوگرم میوه بین نیازمندان به مناسبت شب یلدا، اعزام کارگران بیبضاعت و ارکان ثالث به مشهد مقدس سال ۹۸ – بیشتر از ۷۰ درصد اعزامها بومی منطقه بودند، اختصاص مهمانسرا به مهمانان خارج از شرکت بنا به درخواست ادارات ( به مناسبتهای مختلف)، در اختیار قرار دادن ۱۰ دستگاه سواری جهت انجام امور انتخابات، برگزاری نمایشگاه کتاب جهت استفاده عموم مردم شهرستان جم در مجتمع مسکونی، یکپارچه کردن کمکهای نقدی و افزایش حق عضویت اعضا صندوق کمک به مجتمع معلولین کلید بهشت، تامین برخی از لوازم بیمارستانی و خدماتی مجتمع معلولین کلید بهشت توسط کارمندان شرکت نظیر (دستگاه Hot Bag) فیزیوتراپی، فریز یخچالی و … و در آخر تهیه لوازمالتحریر برای دانشآموزان محروم در شهرهای جم – ریز – سیراف از جمله اقداماتی بود که در خصوص مسوولیتهای اجتماعی در حوزه فرهنگی، اجتماعی و خیریه صورت پذیرفت.
وی تجهیز پژوهشگاه فارابی آموزش و پرورش را جزو مسوولیتهای اجتماعی در حوزه آموزش و توانمندسازی دانست و ادامه داد: مشارکت در راهاندازی رشته ایمنی و آتشنشانی در آموزش و پرورش جم و اختصاص دبیر به آن در هنرستان سیدالشهدا (امام حسین)، برگزاری دوره کمکهای اولیه پیشرفته ( پیش بیمارستانی) جهت داوطلبین عضویت در جمعیت هلال احمر شهرستان جم، حمایت از شرکتهای دانشبنیان منطقه و اقدام جهت تقویت و توانمندسازی آنها، استفاده از کارگاههای موجود در سطح شهرستان جم جهت تهیه و تامین ماسک مورد نیاز شهرستان در راستای توانمندسازی آنها، برگزاری همایش علمی کشوری جهت معرفی نیروهای مستعد علمی به منطقه و کشور و برگزاری جلسات هماندیشی با نخبگان محلی جهت استفاده از ایدههای ایشان جهت توسعه جامعه پیرامونی از دیگر اقدامات این مجموعه در این زمینه بوده است.
آنچه درباره سد باغان باید بدانیم!
نجفی اعلام میکند: سد باغان توسط شرکت آب و فاضلاب بوشهر و با مشارکتهای مالی پالایشگاه در حال انجام است.
سد در دو فاز شامل بدنه سد و خط انتقال در دست اقدام است.
پالایشگاه فجر جم تاکنون نسبت به مشارکت مالی حدود ۹۵ میلیارد تومان و تهیه حدود ۶ کیلومتر لولههای انتقال اقدام کرده است.
طبق تفاهمنامه انجام شده، سهم پالایشگاه از مشارکت مذکور ۱۵۸ میلیارد تومان است.
کووید ۱۹ و مقابله با گسترش آن
مدیرعامل پالایشگاه فجر جم در خصوص اقدامات پیشگیرانه درحوزه کووید ۱۹ و مقابله با گسترش این ویروس در سطح پالایشگاه میگوید: توقف سیستم حضور و غیاب انگشتزنی و جایگزینی آن با سیستم کارتهای PVC- توزیع وعدههای غذایی در ظروف یکبار مصرف، تهیه و توزیع ماسک یکبار مصرف به صورت ماهیانه و مواد ضدعفونی کننده دست به صورت شخصی، تخصیص کانکس تریاژ در مرکز سلامت کار با هدف ویزیت کارکنان دارای علایم کرونا، ترویج فرهنگ خود مراقبتی و اطلاع رسانی با ارسال پیامک به تلفن همراه شاغلین به صورت مستمر، تهیه و نصب بنر با موضوعات و مفاهیم ویروس کرونا، جلوگیری از ورود شاغلین دارای مواجهه با موارد مثبت به محل کار، بازدیدهای بهداشتی با هدف حصول اطمینان از رعایت فاصله اجتماعی در ادارات و واحدها، تشکیل تیم همیاران سلامت، ضد عفونی کردن ناوگان حمل و نقل در ابتدا و انتهای هر شیفت، رعایت فاصلهگذاری حداکثری در ناوگان حمل ونقل، جمعآوری پسماندهای مرتبط با کرونا به شیوه بهداشتی در سطلهای دربدار، دو شیفت کردن حضور شاغلین در پروژه تعمیرات اساسی با هدف جلوگیری از تجمع افراد، انجام روزانه عملیات تبسنجی و پالس اکسیمتری در مبادی ورودی، تسهیل فرآیند غیبت کارکنان ناشی از کرونا با مکانیسم اهدا مرخصی ارفاقی در سیستم حضور و غیاب، پدالی کردن آب سردکن و روشوییها، کنترل تردد کشتیهای تجاری خارجی و کشتیهای داخلی دارای نفرات تابعیت غیر ایرانی، کاهش ساعت کار کارکنان عادی کار به مدت ۲ ساعت با هدف کاهش مواجهات، ممنوعیت پذیرش افراد در مهمانسراها و پلاژ بندر سیراف ایجاد نقاهتگاه فرودگاه، کاهش حضور کارکنان دارای بیماریهای زمینهای خاص مطابق با لیست دریافتی از مرکز سلامت کار از جمله اقدامات انجام شده است. همچنین کارکنان رسمی و پیمانکاری این شرکت همزمان با آغاز واکسیناسیون عمومی کشور توانستهاند بیش از ۶۵ درصد فرآیند واکسیناسیون شرکت کرده که امیدواریم مطابق با برنامهریزیهای انجام شده علاوه بر دریافت دوز دوم، سایر افراد نیز این مهم را محقق کنند. ناگفته نماند بخشی از ساکنین مجتمع مسکونی پارس نیز به همراه اعضای خانوادههای خود مطابق با گروه هدف واکسینه شدهاند.
نجفی، در پایان با اشاره به دستاوردها و افتخارات پالایشگاه میگوید: کسب رتبه نخست کارفرمای سلامت محور در سطح استان بوشهر (اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی) در سال ۹۸، کسب رتبه «پالایشگاه ممتاز» در زمینه سلامت و بهداشت شاغلین در سال ۹۸ در سطح شرکتهای پالایش گاز، کسب رتبه نخست کارفرمای سلامت محور در سطح ملی در سال ۹۹، کسب رتبه نشان سبز کووید در سه ماهه اول سال ۹۹، کسب درجه «رضایت» به دلیل انجام اقدامات مدیریتی کرونا از جانب شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم در سال ۹۹، دریافت لوح تقدیر از اداره کل تامین اجتماعی استان بوشهر با عنوان حفظ و بهبود سلامت کارگران، ارتقا تولید و توسعه محیط کار سالم در سال۹۹ و دریافت تقدیرنامه از فرمانداری شهرستان جم به دلیل انجام اقدامات مدیریتی کرونا در سال ۱۴۰۰از جمله افتخاراتی است که در این خصوص تا کنون کسب کردهایم.
خرید و نصب ۱۶ دستگاه کنتور
حمید الهوردی، مدیر مهندسی و توسعه شرکت پالایش گاز فجر جم که دارای مدرک تحصیلی کارشناسی مهندسی شیمی فرآیند گاز، فارغ التحصیل از دانشکده نفت در سال ۷۱ است، میگوید: دارای ۲۷ سال سابقه کاری مختلف عملیاتی و مدیریتی هستم.
وی با اشاره به اقدامات لازم برای نصب کنتورهای هوشمند در پالایشگاه میگوید: با توجه به ضرورت مدیریت اندازهگیری دقیق گازهای موجود در سیستم فرآیندی به ویژه گازهای ارسالی به مشعلها در جهت افزایش حداکثری دقت در محاسبات میزان گازهای دریافتی و فرآورش شده و همچنین امکان اجرای طرحهای اصلاحی لازم، شرکت در دو سال گذشته اقدام به نصب سه دستگاه جریان سنج آلتراسونیک بر روی خطوط اصلی مشعلهای فشار بالا، فشار پایین و مشعل مشترک کرده و برای اندازهگیری جریانهای فرعی به مشعلها (برای محاسبه با دقت بالا) به دلیل میزان فلرینگ از این نقاط وبا توجه به میزان PCV Opening ها نیز تقاضا گذاری لازم انجام شده که با وصول اجناس مربوطه بلافاصله اقدامات لازم اجرایی صورت خواهد پذیرفت. در راستای پایش میزان آب مصرفی در پالایشگاه و مدیریت بهینه آن با توجه به محدودیتهای موجود در تامین آب نیز پس از مطالعات لازم، خرید و نصب ۱۶ دستگاه کنتور در دستور کار قرار گرفته است.
اجرای طرح افزایش ۱۰۰ درصدی تناژ دیگهای بخار
الهوردی، با اشاره به افزایش ۱۰۰ درصدی تناژ دیگهای بخار در پالایشگاه میافزاید: علاوه بر اجرای طرح افزایش راندمان۱۰۰ درصدی تناژ دیگهای بخار فاز یک که بدون صرف هزینه و با تغییرات تنظیمات لازم البته با مطالعات کارشناسی گسترده قبلی و همکاری ادارات مهندسی، بهرهبرداری و تعمیرات انجام شد، از دیگر طرحهای توسعهای میتوان به انجام مطالعات و اجرای طرح تفکیک فازی به منظور رفع مشکلات محدودیت دریافت گاز از حوزه کنگان در زمان افزایش دریافت از حوزه پارس جنوبی به میزان ۲۰ میلیون مترمکعب اشاره کرد که با اجرای تغییر آرایش مسیر گازهای ورودی درون پالایشگاه از ابتدای دیماه ۹۹، نتایج کاملا رضایتبخشی را در افزایش میزان دریافتی گاز از حوزههای بالادستی و تولید محصولات جانبی و همچنین کاهش مواد شیمیایی مصرفی به همراه داشته است. همچنین ازطرحهای توسعهای غیرفرآیندی که در حال حاضر فعال است میتوان به طرح نوسازی و توسعه اسکله پایانه بندر سیراف، پروژه بهسازی جاده جم- پالایشگاه (تامین مالی توسط شرکت)، مشارکت مالی در پروژه احداث سد باغان و تاسیسات پایین دستی جهت انتقال آب مصرفی به پالایشگاه، پروژه حفاظت الکترونیکی محوطه تاسیسات عملیاتی پالایشگاه، پروژه نصب فیبرنوری و سیستم اسکادا بر روی خط انتقال برق از نیروگاه تشان تا پست ۱۳۲ پالایشگاه و به علاوه طرحهای مختلف دیگر در قالب خرید پیمان در حوزههای مختلف عملیاتی و پشتیبانی اشاره کرد.
وی اظهار میکند: با توجه به قدمت تجهیزات نصب شده پالایشگاه، فعالیتهای مختلفی در جهت نگهداری مطلوب افزایش بازدهی تجهیزات پالایشگاه در قالب کارهای تعمیراتی مختلف از جمله انجام تعمیرات اساسی تاسیسات و مخازن ذخیره، تعمیرات اختصاصی در توقف کلی پالایشگاه، تعویض پوشش خط لوله ۴۸ ورودی کنگان، تعویض خط لوله زیرزمینی آب آتشنشانی سایت عملیات (در حال انجام)، اصلاح کامل سیستم حفاظت کاتدیک پالایشگاه (در حال انجام)، تعویض پوشش خط لوله ۴۸ خروجی پالایشگاه و تعویض رینگ و ساپورت برجهای جذب و احیا واحدهای شیرینسازی که در مرحله فرآیند مناقصه است اشاره کرد.
مدیر مهندسی و توسعه شرکت پالایش گاز فجر جم در خصوص اصلاح و ساخت تصفیه پساب صنعتی و بهداشتی و زباله سوز واحد صنعتی پساب اظهار میکند: با توجه به قدمت طراحی وتجهیزات پالایشگاه و از طرفی به روز شدن قوانین و مقررات مرتبط با محیط زیست جهت مطابقت با این قوانین، شرکت بهصورت مستمر اقدامات مختلفی را پیگیری میکند که میتوان علاوه بر انجام مطالعات و تهیه شرح کار احداث تصفیه پساب صنعتی که در مرحله پیمان سپاری جهت اجرا است، به اجرای طرحهایی از قبیل احداث محل نگهداری لجنهای صنعتی، احداث محل نگهداری کربنهای مستعمل واحدهای شیرینسازی، بازسازی بسترهای ۱۳گانه خشک کننده، نصب ۱۳ دستگاه آنالایزر بر روی دودکش دیگهای بخار، سفارش گذاری۳ دستگاه آنالایزر برای کوره واحد تثبیت میعانات گازی و طرحهای مختلف پژوهشی در حوزه محیط زیست اشاره کرد.
وی در پایان اشاره میکند: بر خود لازم میدانم از مدیرعامل، مدیران و روسای وکلیه همکاران عملیاتی وغیر عملیاتی تقدیر و تشکر کرده و توفیق همراه با سلامتی را برایشان از خداوند متعال مسلت کنم زیرا علیرغم شرایط خاص پاندومی کرونا با تلاشهای متعهدانه خود باعث انجام حداکثر فعالیتهای تکلیفی و ثبت رکوردهای مطلوبی از نظر کمی و کیفی در حوزههای مختلف شرکت شدهاند که یکی ازنتایج قابل تقدیر آن جذب حداکثری بودجههای مصوب سرمایهای شرکت در دو سال گذشته به ترتیب ۹۸ درصد و ۱۰۰درصد است.
کسب رتبه نخست سلامت نظام اداری
احمد رحیمی حیاتی، مدیرمنابع انسانی شرکت پالایش گاز فجر جم که ۳۱ سال سابقه کار دارد با اشاره به رتبه نخست سلامت نظام اداری پالایشگاه گاز فجر جم در بین پالایشگاههای کشور میگوید: با توجه به اینکه در مدل ارایه شده برای ارزیابی سلامت اداری شرکتها در سال گذشته، سقف امتیازات ۱۰۰ در نظر گرفته شده بود این شرکت با کسب امتیاز ۷۱٫ ۹۴ تنها با ۴۳٫ ۱ اختلاف امتیاز نسبت به بالاترین شرکت در میان شرکتهای برتر قرار گرفت، با عنایت به بررسیهای صورت گرفته و تغییر مدل ارزیابی، دوره آموزشی آشنایی با مفاهیم و قوانین مرتبط با سلامت نظام اداری که به صورت مجازی در شرکت ملی گاز طراحی شده است و دوره آشنایی با مدل ارزیابی عملکرد شرکتها برای مدیران و سرپرستان شرکت در دستور کار قرار گرفته است. بررسی عملکرد واحدهای مرتبط به حوزه سلامت اداری و همچنین به روزآوری و بازنگری گلوگاههای فساد شناسایی شده با کمک ارزیابان داخلی و یا مشاوران خارج از سازمان از دیگر اقدامات مد نظر است.
طرحهای بهبود معیشت و افزایش رضایتمندی کارکنان
وی با اشاره به طرحهای بهبود معیشت کارکنان در حوزه طرح طبقهبندی مشاغل و بیمه تکمیلی اظهار میکند: ۱۱ پیمان مستمر غیر پروژهای در این شرکت وجود دارد که در مجموع دارای ۱۳۲۳ نیروی شاغل بودهاند که مشمول این طرح شدهاند.در رابطه با بیمه تکمیلی نیروهای موصوف نیز با توجه به اختیاری بودن این خدمات شامل تمامی کارمندانی که متقاضی دریافت خدمات بودهاند شده است، همچنین ۱۲۹۵ نفر نیروی شاغل به همراه افراد تحت تکفل را شامل میشود.
وی ادامه میدهد: تهیه سبد نوروزی، تهیه سبد ماه مبارک رمضان واهدا بن کتاب به کلیه همکاران اعم از رسمی، قرارداد مستقیم وارکان ثالث از جمله اقداماتی بود که توسط پالایشگاه فجر جم صورت پذیرفت.
حضور کارکنان در فعالیت های عام المنفعه
رحیمی حیاتی با اشاره به برگزاری جشن گلریزان در حمایت از زندانیان بیبضاعت میگوید: ایجاد صندوقهای خیریه خود جوش توسط کارمندان و کمک به افراد بیبضاعت، برگزاری جشنهای خیریه متعدد به نفع سیلزدگان، یکپارچه کردن کمکهای نقدی و افزایش حق عضویت اعضا صندوق کمک به مجتمع معلولین کلید بهشت، برگزاری بازارچه خیریه مهربانی و جشنواره غذا توسط کارگروه بانوان و اختصاص کمکهای اهدایی به معلولین منطقه، انتخاب افراد معلول قابل درمان در مجتمع معلولین کلید بهشت و تامین هزینههای بازگشت به زندگی آنان، تامین برخی از لوازم بیمارستانی و خدماتی مجتمع معلولین کلید بهشت توسط کارمندان شرکت نظیر (دستگاه Hot Bag ) فیزیوتراپی، فریز یخچالی و …، تامین اقلام درخواست شده توسط مدرسه کودکان استثنایی بلال از عواید حاصله از بازارچه خیریه مهربانی، تامین کارتهای هدیه جهت معلولین محروم شهرستانهای جم- ریز و بندر سیراف، تهیه لوازمالتحریر جهت دانشآموزان محروم در شهرهای جم – ریز – سیراف و کمک کارمندان در تهیه بسته معیشتی و اهدا آنان به نیازمندان شهرستان از جمله مسوولیتهای اجتماعی است که توسط این پالایشگاه صورت پذیرفته است.
جذب ۲۰ نفر بورسیه دانشگاه نفت
در ادامه، محمد رضا بابایی که تحصیلات خود را تا مقطع کارشناسی ارشد رشته مدیریت منابع انسانی ادامه داده است میگوید: ۳۵ سال سابقه کار دارم، در سال ۶۶ در ستاد شرکت ملی گاز مشغول به کار شدم. از سال ۷۷ در پالایشگاه فجرجم در واحدهای مختلف به فعالیت خود ادامه دادهام. وی در حال حاضر سرپرست حوزه مدیریت پشتیبانی فجرجم است و اظهار میکند: مجوز ورود نیروهای رسمی به پالایشگاه فجر جم با توجه به محدودیت تولید، جذب ۲۰ نفر بورسیه دانشگاه نفت به پالایشگاه فجرجم، تنظیم شیوهنامه جذب نیروی پیمانکاری، اخذ مجوز بیمه تکمیلی نیروهای پیمانکاری از ستاد تهران، الحاقیه معوقه طرح طبقهبندی مشاغل برای نیروهای پیمانکاری، مجوز اخذ استفاده اقماریکاران از تور تفریحی، خرید به موقع واحدهای عملیاتی، مجوز بازسازی ۲۰ واحد از کمپ فجر جم، مجوز بازسازی دفتر شیراز، آماده کردن کمپ و اسکان همکاران در بندر سیراف، ابلاغ چارت سازمانی شهرک به مجموعه فجر جم، ایجاد دفتر کار در شهرک برای مدیر پشتیبانی به منظور سرکشی و انجام کارها به موقع، سروسامان دادن منازل سازمانی و تنظیم آییننامه برای نحوه واگذاری منازل، پیگیری برای بازنگری طرح طبقهبندی مشاغل و پیگیری برای اضافه کاری غیر موظفی از جمله اقداماتی بود که تا کنون صورت پذیرفته است.
تامین ۸۰ درصد اقلام مورد نیاز شرکت از منابع داخلی
ابراهیم طاهری، مدیر کالای پالایشگاه فجر جم که تحصیلات خود را تا مقطع کارشناسی رشته مدیریت بازرگانی ادامه داده است و تا کنون ۳۱ سال سابقه خدمت در امور کالا را دارد، با اشاره به اینکه حدود ۸۰ درصد اقلام مورد نیاز شرکت از منابع داخلی تامین میشود میگوید: مابقی اقلام به دلیل خاص بودن از طریق شرکتهای بازرگانی داخلی تأمین میشود.
طاهری، درباره ظرفیتسازی شرکتها اظهار میکند: با توجه به راهاندازی سامانه الکترونیکی دولت ( ستاد ایران ) توسط وزارت صنعت و معدن و تجارت در سطح استان توسط اداره صنعت و معدن و تجارت استان این ظرفیتسازی انجام شده است و کلیه امورات جهت خرید اقلام از طریق این سامانه انجام میپذیرد.وی در خصوص اقدامات لازم برای شناسایی و بهرهمندی از ظرفیت شرکتهای داخلی در حوزه تامین کالاهای پالایشگاه یادآور میشود: معمولا با برگزاری نمایشگاهها و بازدید کارشناسان پالایشگاه از غرفههای سازندگان و مذاکرات حضوری با آنان، شرکتهای دارای صلاحیت شناسایی شده و نسبت به سفارشگذاری جهت خرید کالا با آنان از طریق سامانه دولت اقدام میشود . وی ادامه میدهد: در راستای حمایت از تولیدات داخلی این امور سعی کرده است از ظرفیتهای سازندگان داخلی جهت بومیسازی از طریق مهندسی معکوس اقلام خودر را تامین کند. همچنین برخی از قطعات مورد نیاز توسط اداره تعمیرات در پالایشگاه ساخته میشود.مدیر کالای پالایشگاه فجر جم، با اشاره مکانیزه شدن سیستم انبارداری شرکت میگوید: در حال حاضر کلیه اسناد مربوطه در بخش تدارکات و عملیات کالا توسط سیستم مکانیزه انجام میشود. قابل ذکر است با توجه به هزینه بسیار زیاد، ایجاد سیستم انبارداری بابت نگهداری کالا به صورت مکانیزه مقرون به صرفه نیست.طاهری در پایان میافزاید: کلیه اقلام مورد نیاز اداره تعمیرات جهت اورهال سال ۱۴۰۰ با اعلام درخواست قبلی از سال گذشته سفارشگذاری و تامین شده است .
- تاریخ درج خبر :
- ۱۴۰۰/۰۷/۲۶ – ١٣:٢١