دهه کرامت؛ یادآور جمال انسانی

دهه کرامت؛ یادآور جمال انسانی

دهه کرامت، دهه اول ماه ذی‌العقده که آغازش با ولادت حضرت معصومه (ع) و پایانش با ولادت حضرت علی بن موسی‌الرضا (ع) یادآور تمام خوبی‌ها و جمال انسانی است.

«کرامت» به معنای جایگاه، منزلت، ارزش، عزت، حرمت، شرافت، انسانیت، پاکی از آلودگی، احسان و بخشش و جوانمردی و سخاوت آمده است.

نامگذاری دهه اول ماه ذی‌العقده به دهه کرامت که مزین به تولد حضرت معصومه و امام رضا (علیهماالسلام) است، تبلور منزلت، عزت، شرافت، انسانیت، رافت، مهربانی، احسان، جوانمردی و سخاوت است که از درگاه این خواهر و برادر سرچشمه می‌گیرد و برکات وصف‌ناپذیری را به همراه دارد.

از سویی دیگر دهه کرامت یادآور رافت، مهربانی دعا و قرآن در آستان امام رضا (ع) و خواهرش حضرت فاطمه معصومه (س) است؛ مهر و وفایی که خواهر مهربان و دلداده را به هجرت وادار نمود و غربت و بیماری و مرگ در فصل جوانی را برای او آسان کرد.

یکی از موضوعاتی که مهمی در تاریخ اسلام جایگاه دارد هجرت در راه خداست همچون هجرت پیامبر (ص) از مکه به مدینه، هجرت امام حسین (ع) از مدینه به مکه و از مکه به کربلا و هجرت امام رضا (ع) از مدینه به مرو.

اما یکی از آثار هجرت امام رضا (ع) به مرو و حضرت معصومه (س) از مدینه به ساوه و بعد قم زمینه سازی آمادگی مردم ایران برای دعوت از امام‌زادگان است که برای مردم این سرزمین منشا خیر و برکت‌های فراوانی شده است.

به عنوان مثال در دوران انقلاب اسلامی حرکت‌های که باعث خیر و برکت زیادی برای مردم ایران شد، قیام حضرت امام راحل از قم آغاز شد و بعدها به یک جریان بزرگ تبدیل شد.

و اما یکی از کارهای خوب در این چند سال برگزاری جشن‌های زیر سایه خورشید به مناسب میلاد امام رضا (ع) است و برگزاری این جشن‌ها با حضور خادمان حرم رضوی در استان‌های کشور فرصت مناسبی برای مرور تعالیم روح‌بخش اهل بیت (علیهم‌السلام) است.